НАД 1000 ДЕЦА И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ В ДОЛНИ ЧИФЛИК ПОЛЗВАХА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ

Над 1000 деца до 7-годишна възраст и техните родители са получили интегрирани социални услуги в Община Долни чифлик по проекта „Услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца в риск от 0 до 7 години и техните семейства в община Долни чифлик”, стана ясно на заключителна пресконференция на местната администрация. Той се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Общата му стойност е 672 972, 03 лв.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на децата в риск и техните семейства чрез интегрирано и устойчиво предоставяне на комплекс от качествени и достъпни социални, здравни, образователни и други услуги, отговарящи на техните потребности в семейна и социална среда.

По проекта са извършвани индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията, допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата, предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развиване умения, семейно консултиране и подкрепа, индивидуална и групова работа с деца и родители.

Проектът е стартирал на 27.07.2016 г. и е продължил до 30.09.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна