Безплатна детска кухня започва да функционира в Разград по европроект

Деца от община Разград ще получават безплатно обедно детско меню. Това става възможно след подписаното на Партньорско споразумение между местната управа и Агенцията за социално подпомагане за осъществяване на дейностите по проект „Детска кухня”, финансиран от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.

Целевата група е деца на възраст от 10 месеца до 3-годишна възраст, като общият капацитет е 200 малчугани.

Документи за ползването на Детската кухня се приемат в Дирекция „Социално подпомагане” град Разград, като всеки един кандидат-потребител ще бъде оценяван от социалната служба по  следните критерии:

  • най-нисък доход на член от семейството;
  • най-ниска възраст на детето;
  • дете сирак;
  • деца с увреждания (за тях не се взема предвид доходът на семейството).

Всеки одобрен потребител ще може да получава своето обедно детско меню от кухнята на Детска ясла „Слънчево детство” на адрес: гр. Разград, ж.к. „Орел”, след получена информация от общинската администрация. Допълнителна информация може да бъде получена в отдел „Социални услуги и здравеопазване” в Община Разград.

Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 година, като в този период социалните служби ще извършват проверки дали потребителите продължават да отговарят на условията, ще се приемат и нови заявки.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.