В село Сейдол модернизират мандра с европейски средства

„Еделвайс - 77”  ЕООД от село Сейдол, община Лозница, ще изпълнява проект „Внедряване на нови и модерни технологии и автоматизиция в производството на млечни продукти”. Той се финансира в рамките на подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Бюджетът на проекта е 3 814 578.06 лева, от които 1 907 289.01 лева са безвъзмездна финансова помощ.

Сред целите на проекта са: внедряване на нови производствени мощности, продукти, процеси и технологии, подобряване на сътрудничеството с производителите на суровини, опазване на околната среда, енергийната ефективност в предприятието, чрез нови енергийно ефективни решения, качество и безопасността на храните и създаване на безопасни и хигиенни условия на производство и труд.

Проектните дейности включват изграждане на автоматизирана производствена линия за кашкавал, чечил и моцарела, чрез закупуване на високоефективно и автоматизирано технологично оборудване и съоръжения, внедряване на автоматизирани енергийно ефективни решения, изграждане на цех за кашкавал и пречиствателно съоръжение.

Очаква се дейностите да приключат до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.