С евросредства деца и семейства в нужда от Цар Калоян ще получат подкрепа

С проект „Бъдеще за децата в община Цар Калоян” местната управа ще осигури интегрирани социално-здравни услуги на деца и семейства в нужда на територията на общината. Финансирането в размер на 391 159 лева е от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Проектните дейности ще предоставят възможност за комплексна подкрепа – от полагане на грижи за малки деца до консултиране на семействата относно възможностите за подобряване на здравната профилактика и превенция, ранното детско развитие, образование, квалификация, шансове за заетост и други.

В рамките на проекта ще бъде назначен екип от специалисти – медиатори, социален работник, педагог, логопед, психолог, рехабилитатор, педиатър, медицински сестри и стоматолог.

Привлеченият за изпълнение на проектните дейности персонал ще се включи във въвеждащи и надграждащи обучения, вкл. и супервизия.

Всички дейности се очаква да приключат до края на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.