ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕТО НА КАРИЕРНА БОРСА В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Областният информационен център-Варна се включи в откриването на третото поредно издание на Кариерна борса в сферата на здравеопазването, организирано от Медицинския университет в морската столица. Форумът, който е насочен към студенти с интерес към свободни стажантски и работни позиции, се провежда по проекта ,,Създаване на мултидисциплинарна образователна среда за развитие на кадри с интегрални компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването“. Той се финансира от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Общият му бюджет е 1 999 588, 05 лв. Бенефициент е МУ-Варна, а партньор - Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

По време на форума представителите на 13 работодателски организации в сферата на здравеопазването ще имат възможност за директен контакт със студентите, за да им представят своите свободни работни позиции и стажове. Всяка от тях има специално място, където да може да презентира дейността си и да провежда интервюта с кандидатите за работа.

Първите две издания на Кариерната борса бяха посетени от над 200 студенти по медицина и здравни грижи. Голяма част от тях успяха да започнат своя стаж или да намерят реализация след посещение на изложението.

Проектът е стартирал на 21.07.2021 г. и ще продължи до 31.12.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна