МИГ Исперих проведе традиционния си празник

Местна инициативна група Исперих проведе празник под надслов: „Исперих – отворени пространства”. Сред гостите бе заместник-кметът на oбщина Исперих Аксел Кючюк, който благодари на екипa на МИГ за доброто сътрудничество и за подкрепата, оказвана от сдружението за местното икономическо и социално развитие. Aкцентира върху проектите, които се осъществяват от началото на годината, и върху тези, чието започване предстои.

Стана ясно, че през следващите години на територията на общината ще се изпълняват следните проекти: „Изграждане на детски площадки в селата - Подайва, Белинци, Голям Поровец, Тодорово, Свещари и Вазово”, „Кът за фитнес на открито в селата Лудогорци и Йонково”, „Ремонтни дейности по източните трибуни на градския стадион и пространството около тях с обособяване на 1359 седящи места, изграждане на площадка за фитнес на открито, изпълнение на външно осветление за осветяване пространството пред обслужващата стадиона сграда, изграждане на автоматизирана поливна система и нова тревна настилка на терена на стадиона”, „Основен ремонт и внедряване на енергоефективни мерки в т.нар. Борцова зала в гр. Исперих” и „Извършване на ремонтни дейности и закупуване на обзавеждане за читалищата в с. Делчево и с. Вазово”.

Всички те ще бъдат финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

За доброто настроение на гостите се погрижиха танцова школа „Фортисимо” към Творителница  „Да Винчи”, местният танцов клуб „Ахинора” и младият гайдар Йордан Аргилов.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.