Зеленчукопреработвател от Брестовене разширява дейността си с евросредства

„Хепи Чик” ЕООД от село Брестовене, община Завет, започва изпълнението на дейностите по проект „Предприятие за преработка на зеленчуци и автономна фотоволтаична електроцентрала в сграда в село Стражец, ул. „Москва”, област Разград”.

Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”.

Общият бюджет на проекта е 3 911 379 лева, от които 2 933 535 лева са безвъзмездна финансова помощ за бенефициента, а собственото участие - 977 844 лева.

Проектните дейности включват закупуване и монтиране на технологично оборудване за лиофилизиране на зеленчуци и изграждане на автономна фотоволтаична централа за производство на електрическа енергия за собствено потребление в село Стражец, община Разград. 

Очаква се дейностите да приключат през юни 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.