В община Разград 200 деца на възраст до 3 години ще получават безплатна храна по европроект

В рамките на проект BG05SFPR003-1.006 „Детска кухня” с финансиране от Програма „Храни и основно материално подпомагане” 2021-2027 г., двеста малчугани от община Разград ще получават безплатна обедна храна. Менюто е съобразено с възрастта на децата и е предварително обявено.

Одобрени към момента са 20 деца до 3-годишна възраст, които от 22 ноември т.г. получават безплатна храна.

Заявления за включване се подават в Дирекция „Социално подпомагане” в областния град. След оценка на кандидатствалите, одобрените получават обаждане от местната управа за датата на която ще започнат да получават храната. Отдел „Социални услуги и здравеопазване” предоставя купоните за съответния месец. Така, детската храна се получава срещу цветни талони от кухнята на Детска ясла „Слънчево детство” в разградския жилищен комплекс „Орел”.

Сред основните критерии за одобрение, е детето да не посещава детска ясла. Взема се предвид и това, дали детето е сирак или с увреждания, с най-нисък доход на член от семейство и най-ниска възраст на детето.

Общият капацитет на проекта за община Разград е 200 деца, на възраст в интервала от 10 месеца до 3 години.

Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 г., като в този период социалните служби ще извършват проверки дали потребителите продължават да отговарят на условията, ще се приемат и нови заявки.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел.: 084 618218 и в отдел „Социални услуги и здравеопазване” в общинската администрация, на бул. „Бели Лом“ 37А.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.