Гимназия „Васил Левски” в Исперих изпълнява поредния проект по Програма „Еразъм +” на ЕС

През настоящата 2023 учебна година ученици и техни преподаватели от Профилираната гимназия „Васил Левски” в гр. Исперих осъществяват инициативи в рамките на международния проект „STEM и WEB 2.0” за креативно развитие на учители и ученици”.

През месец ноември т.г. се проведоха две от мобилностите по проекта – обучения на педагози на тема: „СТЕМ” в град Анталия и „WEB 2.0” в гр. Измир в Република Турция.

Целта на проекта е онагледяване и улесняване на учебното съдържание, повишаване на неговата привлекателност и на мотивацията за учене и търсене на възможности за индивидуален подход към всеки ученик.

Гостите от Исперих имаха възможност да се запознаят с голям набор от „Web 2.0” инструменти в образованието и тяхното приложение в учебния процес. Тяхното използване в часовете осигурява иновативна образователна среда.

СТЕМ образованието включва спектър от дейности като експерименти, проекти, научни изследвания, програмиране и дизайн. В тази връзка обучението на педагозите има практическа приложимост, тъй като в ПГ „Васил Левски” предлага СТЕМ профили и паралелки.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.