ОИЦ - Разград проведе информационна среща

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) - Разград проведе информационна среща на тема „Възможности за еврофинансиране през 2024 година”.

Участваха представители на Областната администрация, общественици, граждани, потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка” гр. Разград и медии.

Експертите от ОИЦ - Разград запознаха присъстващите с актуални възможности за финансиране на проекти и с предстоящи такива през 2024-та година. Поставиха акцент на процедури по програмите „Храни и основно материално подпомагане” и „Развитие на човешките ресурси” за периода 2021-2027 г.

В рамките на последвалата дискусия участниците зададоха въпроси и споделиха очакванията си от европейското финансиране за подобряване условията за работа, активност и реализация.

Събитието се проведе в навечерието на Mеждународния ден на хората с увреждания – 3 декември. Отбелязването на този ден по традиция включва партньорството на ОИЦ – Разград през годините. След деловата част местните творци Оля Недкова, Иван Димитров и Дачо Господинов рецитираха собствени стихотворения. Даровити потребители на Дневния център „Подай ръка” изпяха народни песни и евъргрийни.

В края на срещата екипът на ОИЦ - Разград пожела на всички здраве, благополучие и светли Коледни и Новогодишни празници.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.