Ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Разград се обучаваха по европроект

Възпитаници на Професионална гимназия по транспорт и строителство (ПГТС) „Христо Смирненски” в областния град се обучиха в рамките на проект №BG05M2OP001-2.012-0001 „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН”. Той се финансира от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г., а негов бенефициент е Министерството на образованието и науката.

Целта на проекта е отваряне на образованието и образователните институции към дигиталните технологии чрез внедряване на нови решения за по-добро персонализирано обучение, което да позволи на учителите да предприемат мерки с по-точни и ефективни подходи към всеки отделен учащ и повишаване на мотивацията чрез насърчаване на самостоятелното обучение и самооценка, включително извън класната стая.

В рамките на проекта в периода от 9 октомври до 11 декември т.г., ученици от 8-ми и 9-ти клас на ПГТС „Христо Смирненски” се обучаваха в продължение на 35 учебни часа по ключови умения за владеене на дигитални компетентности.

Гимназистите се запознаха с виртуална класна стая, научиха се да обработват видеоклипове и аудио файлове с подходящи програми. Те търсиха конкретна информация, след което я организираха, обработваха и я споделяха.

След преминатото обучение всички курсисти получиха сертификати.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.