ОИЦ-ВАРНА НАГРАДИ БИЗНЕС ПРОЕКТИ НА ВАРНЕНСКИ СТУДЕНТИ

Областният информационен център-Варна бе домакин на студентски конкурс за най-добре изготвен предприемачески бизнес план. Свои разработки представиха студенти от III и IV курс от специалностите „Аграрен бизнес“ и „Икономика и търговия“ в Икономическия университет в морската столица. В надпреварата се включи и възпитаник на Техническия университет.

Най-добрите проекти избра жури в състав д-р Виктория Николова – управител на ОИЦ-Варна, доц. д-р Гергана Славова от катедра „Аграрна икономика“ в ИУ-Варна, Юри Зарев - координатор на варненския офис на Национална служба „Съвети в земеделието“, и доц. д-р Ралица Жекова - изпълнителен директор на Регионалната агенция за предприемачество и иновации-Варна.

Първо място в конкурса спечели Калина Стоянова със своя проект за изграждане на екопарк „Приста“ в Русе, който да предлага атрактивна зона за отдих в естествена среда, панорамни площадки и детски кътове, ботанически алеи и беседки. За целта ще бъдат използвани екологични материали, а дизайнът ще бъде иновативен. Финансиране ще се търси по линия на европейските фондове.

Второто място бе за Джансу Мехмедамин, която впечатли журито с идеята си да създаде предприятие за сушене на сини сливи с орехи до село Браничево. То ще разчита на собствено биологично производство на плодовете, като фирмата разполага с 18 декара овощни градини със сливи от сортовете „Чачанска лепотица“ и „Стенлей“. В бизнес плана е заложено закупуването или наемането на помещение за преработка на реколтата и нужното оборудване. За разработване и надграждане на дейността ще се търсят възможности за работа по европейски проекти.

Велин Хасанов зае третото място. Той представи бизнес план на транспортна фирма „Фючър Лоджистик“ ЕООД, чиято основна дейност е свързана със сухопътен превоз на товари. Освен с логистичен център, базиран във Варна, тя ще разполага и с офис помещения в София и Русе.

Всички студенти бяха наградени от д-р Виктория Николова. Освен сертификати за участието си в конкурса, те получиха и рекламни материали на ОИЦ-Варна.


Областен Информационен Център – Варна:

тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg

адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/ 

web: www.eufunds.bgwww.varna.bg 

страница във FB: Областен информационен център - Варна