Кубратска фирма ще повиши конкурентоспособността си с евросредства

През ноември т.г. подписаха договор за изпълнение на проект „Повишаване на конкурентоспособността на „Динамика” АД” по процедура BG06RDNP001-19.567 МИГ Завет - Кубрат: Подмярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности”. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Дружеството е с дългогодишен опит в производството на кардани за автомобили, трактори, селскостопанска техника, бусове, джипове, камиони и индустриални машини. То е утвърдило името си като коректен партньор и лоялен работодател, стремящ се към подобряване на качеството на работния процес и повишаване на производствения капацитет.

Бюджетът на проекта е в размер на 79 874.10 лева, от които 59 905.58 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 19 968.52  - собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности включват доставка и монтаж на фотоволтаична инсталация с мощност 50 kW и разкриване на две работни места.

Сред очакваните резултати са повишена енергийна ефективност, намалени вредни емисии при използване на технологии за производство на топлинна енергия и производството на енергия от възобновяеми енергийни източници във фирмата.

Времето за изпълнение на проекта е до средата на 2025 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.