Община Кубрат разкрива работни места по европроект

По проект „Младежка заетост+“, финансиран от програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, Приоритет 3: „Насърчаване на младежката заетост“, Община Кубрат разкрива нови работни места.

Основната цел на проекта е да се повиши конкурентоспособността на младежите на възраст от 16 до 29 години, включително, чрез осигуряване на възможности за стажуване, обучение по време на работа, осигуряване на заетост или включване в обучение за придобиване на „меки“ умения при работодател.

Това се очаква да улесни прехода от образование към заетост и ще доведе до натрупване на ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодателите.

В рамките на проекта местната управа разкри нови 10 работни места – 3 в село Задруга, едно в село  Мъдрево, 2 в село Беловец и четири – в град Кубрат.

Общата стойност на проекта е 83 670  лева, с тези средства ще се осигурява заетост до 9 месеца. Новоназначените ще започнат работа в началото на януари 2024-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.