Специализирани транспортни средства ще получи Заветска фирма по европроект

„Завет” АД е традиционен производител за пазара в страната и чужбина на допълващи фуражи на базата на минерали, естествени суровини, витаминни комплекси, ароматични добавки и др. Производствените намерения на фирмата включват оптимизиране и разширяване обема на производството и дистрибуцията на фуражните продукти.

Това става възможно с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти” от стратегията за ВОМР на МИГ Завет - Кубрат.

Проектът „Закупуване на специализирани транспортни средства за превоз на суровини, материали, консумативи и готова продукция на фуражното производство на „Завет” АД” е на обща стойност 92 574 лева, сумата на безвъзмездната финансова помощ е 46 287 лева, а останалата част е собствено участие на бенефициента. Времето за изпълнение на проектните дейности е до средата на 2025-та година.

Обект на инвестицията е закупуването на две специализирани лекотоварни транспортни средства - с полезен товар до 600 кг. и обем на багажното отделение до 3,5 м3, и с полезен товар до 1200 кг. и обем на багажното отделение до 9 м3.

Специализираните транспортни средства ще бъдат използвани за логистични дейности  за производството на дружеството, както и за разнос на готовата продукция до търговци на едро и дребно на територията на цялата страна. След закупуването им те подлежат на регистрация в БАБХ, изискват висок клас на хигиена и не могат да бъдат използвани за други цели.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.