Ще ремонтират ученическото общежитие в Разград с евросредства

Местната управа в областния град ще изпълнява проект „Улесняване на достъпа до качествено образование и обучение чрез подобряване на условията за пребиваване в Ученическо общежитие – Разград”. Той се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът включва дейности за енергийна ефективност на сградата, в т.ч. полагане на топлоизолация по фасадите, в подпокривното пространство и по еркери, подмяна на котли и частична подмяна на отоплителна инсталация, инсталиране на слънчеви колектори за топла вода и на фотоволтаична централа за собствени нужди.

Предвидени са и дейности за подобряване на достъпа на хора с увреждания до и вътре в сградата, подмяна на два асансьора, частичен ремонт на електроинсталацията и изпълнение на мерки по пожарна безопасност, ремонт и преустройство на вътрешни пространства, както и доставка на оборудване и обзавеждане.

Общата стойност на проекта е в размер на 5 999 351 лева, изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.