Седем проекта на две общини в Разградско са одобрени за саниране от НПВУ

Общините Разград и Лозница са сред одобрените кандидати с проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I” от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектите в областния град са пет на обща стойност 4 441 056,39 лева, изцяло безвъзмездна финансова помощ за крайните получатели – сдруженията на собственици на сгради.

Със средствата ще се санират жилищните блокове на: ул. „Хайдут Сидер” №1, вх. А и вх. Б, жк „Орел” бл. 23 вх. Е и вх. Ж, ул. „Г.С.Раковски” №36, ул. „Любен Каравелов” №5, и ул. „28 януари” №36.

Две са одобрените за саниране многофамилни жилищни сгради в град Лозница. Те са жилищните блокове „Лудогорие” и „Дружба 24”. В тяхната енергийна ефективност ще бъдат вложени общо 1 470 636 лева, също напълно безвъзмездна финансова помощ за сдруженията на собствениците на сградите.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.