ОИЦ - Разград ще участва в конференция на БТА по европроект

Българската телеграфна агенция (БТА) ще проведе местна конференция в рамките на своя нов проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще”. Той е с финансиране от Европейската комисия (ЕК).

Събитието ще се състои на 23 януари в Пресклуба на БТА в гр. Разград, на бул. „Бели Лом” №34.

Целта на проекта е популяризиране на Политиката на сближаване на ЕК и нейната  подкрепа за създаване на работни места, конкурентоспособност на бизнеса, икономически растеж и подобряването на качеството на живот на гражданите със специален фокус върху местните общности.

По покана на БТА в конференцията ще вземат участие кметът на община Разград, представители на общините и бенефициенти на евросредства, екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Разград и медии.

От ОИЦ ще представят стореното през 12-те години функциониране на Центъра по няколко проекта, които според организаторите са сред най-успешните подкрепени от европрограмите.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.