„МАТ” ООД изпълнява поредния европроект

Разградската фирма изпълнява проект „Технологична модернизация в предприятието” с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Дружеството се занимава с производство на метални конструкции и елементи за строителството,  неръждаемо оборудване за хранително-вкусовата промишленост, проектиране, производство и монтаж на различни видове носещи конструкции за соларни електроцентрали и производство на котли на твърдо гориво и буферни съдове.

Стойността на проекта е 1 561 461 лева, от които 699 999.76 лева са безвъзмездна финансова помощ, а 861 461.24 лева – собствено участие на предприятието.

Дейностите включват извършване на инвестиции в материални активи – закупуване на производствено оборудване: вертикален обработващ център с подвижна колона, машина за разкрой на листов материал с плазмено рязане, профилираща машина за производство на Ω (омега)-профил и профилираща машина за производство на С-профил.

Новото оборудване ще замести наличните стари и амортизирани, нискоефективни машини и по този начин ще осигури възможност за повишаване ефективността производствения процес, производителността на машинния парк и персонала.

Доставените машини ще разполагат с цифрово – програмно управление, което ще осигури цифровизацията на производствения процес, ще оптимизира разходите за енергия и консумативи и ще прецизира използването на материали с оглед елиминиране на производствения брак и фира.

Очаква се проектът да завърши през април 2024-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.