Разградска фирма се модернизира с евросредства

„Булкорп” ООД изпълнява проект „Технологична модернизация в предприятието” с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 626 843.51 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалите - собствено финансиране на бенефициента.

Фирмата е създадена през 1995 г. с основна дейност внос и търговия със строителни стъкла. През 2002 г. тя купува първите машини за обработка на стъкло, а от 2008 г. основната ѝ дейност става производството на мебелни и архитектурни стъкла, като има собствени регистрирани търговски марки стъкло.

Дейностите по настоящия проект включват закупуване и пускане в експлоатация на най-нови модели цифрови машини за кантиране, фрезоване и пробиване на стъкло - обработващ център с цифрово управление и вертикална цифрова машина за двустранно пробиване.

Пазарната реализация на цифровизацията на производствените процеси във фирмата се очаква в разширяване на експортния потенциал, възможност за изработка на сложни продукти, гарантиращи по-висока конкурентоспособност на вътрешния и международния пазар.

Очаква се проектът да завърши в началото на месец април тази година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.