Софийска фирма изпълнява европроект в село Каменово

„Уни Експорт - импорт” ЕООД изпълнява проект „Технологична модернизация в предприятието” с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Дружеството произвежда макаронени изделия - готови спагети в чаша и в купа, готова паста, сушени спагети, оризови продукти и соев и чили сосове.

Настоящият проект се реализира в производствената им база в село Каменово, община Кубрат.

Стойността на инвестицията е 229 363.52 лева, от които 114 681.76 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на фирмата.

Проектните дейности включват закупуване на пет автоматични машини за опаковане на спагети на блокчета, полуавтоматична машина за затваряне на чаши с 8 отвора и четири машини за опаковане на подправки на прах в единична торбичка.

С реализацията на проекта ще се постигне повишаване на производствения капацитет, конкурентоспособността, цифровизацията и разширяване на пазарните позиции на предприятието.

Очаква се проектът да завърши през април тази година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.