Софийска фирма осъществи европейски проект в Разград

Бенефициентът „Неткюб” ЕООД завърши проект „Технологична модернизация в предприятието” в областния град, с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Основната икономическа дейност, която развива фирмата е компютърно програмиране.

Бюджетът на проекта е в размер на 260 150 лева, от които 130 075 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на дружеството.

В рамките на проекта е закупен нов специализиран софтуер, с който се осъществява криптирано архивиране на данни с високо ниво на сигурност. Закупени са и два броя високотехнологични сървъра, които спомагат осъществяването на бърз процес на криптирано архивиране на данните и тяхното надеждно съхранение.

С проектните дейности е постигната цифровизация на производствените процеси и разширяване на производствения капацитет с 5 % на годишна база.

Проектът се осъществи в периода 10 април 2023 г. – 10 януари 2024 г.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.