Екипът на ОИЦ - Разград се срещна с общественици

В Областния информационен център (ОИЦ) – Разград се състоя информационна среща на тема „Интегрираните териториални инвестиции (ИТИ) – възможности за развитие на област Разград”.

Участваха представители на широката общественост от областния град.

Експертите от ОИЦ запознаха присъстващите с инструмента ИТИ, който се прилага за първи път в България през настоящия програмен период 2021-2027 г., както и с финансиращите го програми.

Във втората част на събитието анонсираха предстоящите в периода 14 – 21 март т.г. публични обсъждания на концепциите за интегрирано териториално развитие, преминали етапа на Административно съответствие и допустимост, и включващи проекти и дейности на територията на област Разград.

Това са концепциите „Около поречието на река Бели Лом” и „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характер”.

От ОИЦ - Разград призоваха присъстващите да участват активно в тези събития, в рамките на които всеки заинтересован гражданин ще се запознае с предвидените дейности. Желаещите могат да изкажат мнения и становища, да направят препоръки или възражения относно концепциите, попълвайки онлайн или хартиени анкети на място.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.