Разградска пътностроителна фирма изпълнява европроект

„Строймонтаж” ЕАД подписа договор за изпълнение на проект „Изграждане на нови фотоволтаични системи за собствено потребление в комбинация с батерии”. Той е с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Основната дейност на предприятието е строителство на автомагистрали, пътища и самолетни писти.

Бюджетът на настоящия проект е в размер на 563 408.61 лева, от които половината са безвезмездна финансова помощ, а останалата половина – собсвено участие на дружеството.

Дейнстите предвиждат изграждане на фотоволтаични системи с батерии, с мощност до 200 kW за собствени нужди на фирмата.

Системите не произвеждат вредни емисии и не влияят върху качеството на околната среда, както и на състоянието на природните ресурси. Комбинацията с локални съоръжения ще гарантира съхраняването на остатъка от енергия отново в компанията.

Инвестицията по проекта е съобразена с изискванията на принципа за „ненанасяне на значителни вреди” върху околната среда, допринасяйки за екологичния преход в дейността на предприятията.

Проектът се очаква да завърши в през май 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.