Кубратска фирма ще подобрява дейността си с евросредства

В началото на 2024-та година управителят на „МСК ПРОЕКТ” ЕООД Живко Мичев, подписа договор за изпълнение на проект „Подобряване на производствените възможности и устойчиво развитие на „МСК ПРОЕКТ”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности” на МИГ Завет - Кубрат.

Бюджетът на проекта е в размер на 26 111,67 лева, от които 19 583,75 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – 6 527,92 лева са самоучастие на бенефициента.

Сред проектните дейности са: закупуване на специализиран софтуер за строително проектиране и необходимия хардуер, осигуряващ тази дейност – компютърна система, многофункционален принтер, копир и скенер – формат А3,  както и широкоформатен принтер (плотер) за отпечатване на чертежи.

В рамките на проекта ще се поднови и офис оборудването във фирмата – ще се закупят бюра, офис столове и други.

Периодът за изпълнение на проекта е почти до средата на 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.