Фирма от Острово ще закупи оборудване с европейски средства

През февруари т.г. „Мехиком” ЕООД подписа договор за изпълнение на проект „Закупуване на оборудване на работилница за производство на изделия печени на скара от готови полуфабрикати и Смесен магазина за хранителни стоки”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 20214-2020 г. чрез подмярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности” на МИГ Завет – Кубрат.

Общата стойност на проекта е в размер на 141 837.96 лева, от които 106 378.47 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 35 459.49 лева – собствено финансиране на фирмата.

Дружеството развива дейности в две направления –  производство на печени изделия от готови полуфабрикати и магазин за търговия с хранителни стоки.

Проектните дейности включват закупуване на следното оборудване: хладилник 600 литра, хладилник с фризер 1400 л., електрическа плоча, машина за фолиране със запечатваща лента 400 mm, вакуум уплътнител 8 m³/h, шоков фризер с капацитет 10 тави, робот за дюнер капацитет 120 кг, 3 фризера с вместимост 227 литра и крайстенна витрина.

Ще се изгради и система за управление на търговски обект тип „Мини-супермаркет”. Тя ще съдържа следните елементи: хардуерно оборудване, автоматизация, работни места за продавачите и за управителите, и основен сървър за базата от данни.

Периодът за изпълнение на проекта е до края на май 2025 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.