Фирма от село Мъдрево изпълнява европейски проект

През февруари т.г. „Карагьоз 90” ЕООД от Кубратското село Мъдрево подписа договор за изпълнение на проект „Закупуване на багер-товарач за по-качествени услуги на населението”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности” на МИГ Завет - Кубрат.

Общата стойност на проекта е в размер на 238 875 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а другата половина – собствено участие на бенефициента, чиято основна дейност е предоставяне на специализирани строителни дейности.

Проектът предвижда закупуване на многофункционален багер с уредба, с телескопично удължение, бързосменник и кофи, с размери 350 мм и 600 мм, както и многофункционална уредба на товарача с отваряема кофа и палетни вилици.

С новозакупения багер ще се извършва почистване на земи, подравняване на терени, изкопни дейности, товаро-разтоварна дейност, изкопни и земни работи на по-труднодостъпни терени, събаряне и почистване.

Инвестицията предвижда и създаване на две работни места с устойчива заетост след нейното осъществяване.

Периодът за изпълнение на дейностите е до края на юни 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.