ОИЦ - Разград проведе информационна среща

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград проведе информационна среща на тема „Европейските възможности през 2024 г.”.

Участващите представители на широката общественост от областния град се запознаха с отворените и предстоящи процедури за безвъзмездна помощ от европрограмите през 2024-та година.

Акцент беше поставен върху актуалната процедура за кандидатстване с проектни предложения „Разработване на иновации в предприятията” и предстоящата „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” от Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027, както и активната процедура „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт” на Програма „Образование” 2021-2027 г.

От ОИЦ направиха преглед и на подходящите за региона предстоящи възможности за разработване на проекти до края на годината съгласно Индикативните годишни работни програми на европрограмите.

Всички участници получиха информационни и рекламни материали на ОИЦ – Разград,  сред които сборника „Програмите 2021-2027”.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.