С НОВИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ДОСТАВЯТ ТОПЪЛ ОБЯД В ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ

Община Белослав ще се сдобие с два електромобила, които ще бъдат използвани за социални дейности, в частност за изпълнението на проекта „Топъл обяд в община Белослав“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. Новите превозни средства са закупени и доставени по схемата за насърчаване на електромобили по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд. През 2021 г. местната администрация придоби първото си ЕПС - двуместен електрически камион, който беше закупен отново с финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд.

Общината разполага и с две зарядни станции за електромобили с паркоместа към тях, предстои обособяването на нов пункт със зарядна станция, който ще бъде ситуиран на северния бряг в гр. Белослав. За целта специално ще се обособи допълнително паркомясто за зареждане на ЕПС, обозначено със съответната пътна маркировка.

Целта на Община Белослав е да бъде даден пример на обществото с използването на по-екологични превозни средства, а с течение на времето изцяло да бъде подменен автопаркът с електрически автомобили. По този начин ще намалеят емисиите от изгорели газове, въглеводороди и прахови частици. Общината значително ще редуцира и разходите за гориво, масла и поддръжка. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна