ПО ПРОЕКТ ПОДОБРЯВАТ КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ВЪВ ВАРНА

През учебната година 2023/2024 г. Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ - Варна ще работи по нов проект - „Step Forward To Knowledge“ („Стъпка напред към познанието“). Той се финансира от програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 – Индивидуална образователна мобилност.

Основната цел на проекта е да се подобри организацията на учебния процес чрез разнообразни интерактивните методи, интересно и нетрадиционно структуриране на учебните часове, за да се улесни разбирането на учебния материал.

Проектът ще предостави възможност на осем педагогически специалисти да се включат в обучителните курсове “Направете технологията свой приятел!” и “Иновативни методологии и инструменти на ИКТ“, за да подобрят уменията и компетенциите си в областта на технологиите. Идеята е чрез използване на информационните технологии в часовете да се подпомогне приобщаването на учениците в образователния процес и да се повиши мотивацията за учене и постигане на трайни знания. Водеща роля при реализирането на иновативните методи на преподаване ще има интеграционният модел на обучение, чиито основни принципи са екипна работа и сътрудничество, интерес и мотивация.

Продължителността на проекта е 18 месеца - от 1.11.2023 г. до 30.04.2025 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна