ПРЕУСТРОЙВАТ ВХОДА НА СЦЕНА „ФИЛИАЛ“ ВЪВ ВАРНА, КОЯТО СЕ РЕМОНТИРА ПО ПРОЕКТ

Община Варна ще отпусне средства за преустройство на входа и входното пространство на Сцена „Филиал“ на Театрално-музикалния продуцентски център в морската столица. Това решение взеха членовете на ПК „Култура и духовно развитие“. Въпросът ще бъде разгледан и от финансовата комисия, а крайното решение ще вземе Общинският съвет.

В момента тече мащабна реконструкция на филиала по проект, който се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 7 448 456, 49 лв. Бенефициент е Община Варна. Целта е след ремонта филиалът да разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и др. Проектът включва и дейности по подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигуряване на необходимото осветление и озвучаване, изграждане на климатична и вентилационни инсталации, подобряване достъпа за хора с увреждания, обновяване на външният облик на сградата.

Тъй като в проекта не е включено входното пространство, от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 1,5 млн. лева за неговото преустройство и обзавеждане. Предвижда се изграждане на входна въртяща се врата, изнасяне на билетната каса пред входа, нова козирка над цялото входно пространство. Ще има регламентирани места за театрална реклама, нова настилка пред входа в съзвучие с цялостния дизайн на сградата, зелен пояс около входа, както и пресцентър.

Проектът „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ-Варна“ е стартирал на 26.05.2020 г. и ще продължи до 30.04.2024 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна