ПО ПРОЕКТ ИЗГРАДИХА ИНФОРМАЦИОНЕН И АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА ФЕРИБОТЕН КОМПЛЕКС „БЕЛОСЛАВ“

Информационен и административен център бе изграден на Фериботен комплекс „Белослав”. Строително-монтажните дейности са изпълнени по проекта „Изграждане на информационен и административен център на Фериботен комплекс „Белослав” за транспорт на автомобили и хора през канала между Белославското и Варненското езеро“. Финансирането е осигурено от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода Водено от общностите местно развитие, мярка 2.1.1. “Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“. Общата стойност на инвестицията е 90 424, 50 лв. Бенефициент е Община Белослав.

В резултат от изпълнението на дейностите по проекта, освен изграждане на информационния и административен център, е облагородена и обществената зона около него. Центърът изпълнява административни и информационно-обслужващи дейности за рибарския сектор. От него се получава информация за условията за отплаване, както и за графика на едрогабаритни кораби, минаващи през плавателния канал, за да достигнат до пристанище „Варна – Запад“.

Обектът се използва и като наблюдателен пункт от експертен екип на ФК „Белослав“, чиято дейност е да подава онлайн информация за лоши метеорологични условия, които възпрепятстват свободното движение на ферибота и други плавателни съдове, придвижващи се през канала.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна