СТУДЕНТИ ОТ ТУ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Петима студенти от Технически университет-Варна се включиха в проект по програма „Еразъм+“. Той се реализира на два етапа – в румънския град Букурещ и във Варна. Проектът „Гласувайте, моля!“ (Vote, please!) се изпълнява от българска фондация и румънска асоциация в сферата на културата, в партньорство с Главна дирекция „Социално подпомагане и закрила на детето” на Сектор 6 в Букурещ.

В рамките на своята визита българските студенти са се срещнали с румънски младежи, разгледали са Букурещ, посещавайки места с историческо значение и институции като Сената на Румъния, за да разберат важността на активното гражданско участие, включително чрез гласуване. Те са обогатили своите знания в сферата на политиката, научавайки защо е важно да се гласува и как правилно да се разпространява информацията от медиите.

Проектът насочва вниманието към социална ангажираност и активно европейско гражданство. С негова помощ младежите ще развиват лидерски и инициативни умения, като посредством неформално обучение ще подкрепят осведомеността в общностите си. Обединени в група от 30 души - 15 от всяка държава, след провеждането на мобилен лагер в Букурещ, те планират втори във Варна през април.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна