ОИЦ-ВАРНА ЗАПОЗНА СТУДЕНТИ С ФУНКЦИОНАЛНОСТИТЕ НА ИСУН 2020

Областният информационен център-Варна проведе среща с преподаватели и със студенти от магистърска програма „Трансфер на технологии и иновации във фармацията“ към Факултета по фармация в Медицинския университет в морската столица, дисциплина „Управление на проекти и регионални политики“.

По време на събитието ОИЦ-Варна представи функционалностите на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България – ИСУН 2020. Младежите бяха запознати с трите модула на ИСУН 2020, с начина на подаване и оценка на проектни предложения, както и с възможностите за извличане на различни данни от системата. На присъстващите бе показано практически как се работи с нея, какво представляват формулярът за кандидатстване и етапите на неговото попълване. Гостите научиха кои са най-честите пропуски и грешки, които допускат кандидатите за безвъзмездна финансова помощ.

В рамките на срещата студентите и преподавателите им разгледаха съдържанието на Единния информационен портал на Европейските фондове Eufunds.bg. Бяха обсъдени Индикативните годишни работни програми за тази година, отворени за кандидатстване процедури, както и ролята на Местните инициативни групи, които улесняват достъпа до европейски средства. Участниците в събитието дискутираха възможностите за работа по проекти в различни сфери, както и затрудненията, които срещат бенефициентите при тяхното изпълнение.

Младите хора научиха кои са дейностите и услугите, които предоставя ОИЦ-Варна, какви са спецификите на работа, ролята му в сформирането на партньорства между бенефициенти от различен тип и отразяването на добри практики. Всички присъстващи получиха рекламни и авторски материали на центъра.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна