ОИЦ-ВАРНА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ПО ПРИОРИТЕТ 1 „ИНТЕГРИРАНО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ“ НА ПРР

Община Варна организира информационен ден, за да разясни условията и указанията за кандидатстване с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на програмата за европейско финансиране „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Събитието ще се проведе на 11 април, четвъртък, от 14:00 часа в Юнашкия салон.

По време на срещата ОИЦ-Варна ще запознае присъстващите с условията и документите за кандидатстване. Ще бъдат представени и приоритетите на Плана за интегрирано развитие на Община Варна 2021-2027 г. (ПИРО), в изпълнение на който ще бъдат финансирани проектни предложения на нейната или на територията на съседните общини.

Кандидати по процедурата могат да бъдат представители на бизнеса, държавни органи, училища, ВУЗ, лечебни заведения, културни институти, неправителствени организации и други.

Бюджетът е в размер на 58,5 млн. лв. Предвиденият размер на БФП за една проектна идея не може да бъде по-малък от 1%, а максималният, независимо от вида на мерките и броя на партньорите, включени в нея, не може да надвишава 50% от заделения за конкретната община индикативен бюджет.

Допустимите дейности са свързани с инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийна ефективност на жилищни и нежилищни сгради, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност, зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства, образователна инфраструктура, здравна инфраструктура, социална инфраструктура, жилищно настаняване, култура, спорт и туризъм.

Крайният срок за подаване на проектни идеи е 9.05.2024 г., 17:30 часа, на адрес - delovodstvo@varna.bg. Проектни идеи, постъпили след този срок, няма да бъдат разглеждани.

Пълният пакет документи за кандидатстване, указания, както и детайлна информация за допустимите дейности, са публикувани на следните адреси: bgregio.eu и на сайта на Община Варна - https://varna.bg/bg/2363.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна